top of page

Flamboyante chef Ricardo van Ede is terug in Den Haag met Cucina Soho

Publicatie | www.denhaagcentraal.net | 13 augustus 2021 |


In zijn eigen restaurant Ricardo’s onder Odeon beleefde Ricardo van Ede ooit zijn glorietijd. Via Noordwijk en Amsterdam is de opvallende chef nu weer terug in de hofstad met Cucina Soho. Een Italiaanse kantine met ongecompliceerd lekker eten.


Goed nieuws voor Den Haag: de flamboyante Amsterdamse chef Ricardo van Ede (54) opent vlak bij het Plein een nieuw etablissement: Cucina Soho, voorheen South of Houston. “Een soort Italiaanse kantine wordt het,” vertelt Van Ede even verderop in Café Barlow. “Comfortfood en ongecompliceerd. Welke gerechten? Weet ik nog niet precies. Een klassieker als vitello tonnato komt zeker een keer voorbij. Wel op mijn manier, hè. Geen liflafjes, geen schuimpjes.”


Hij kijkt naar zijn grote, getatoeëerde hand. “Mijn vingers zijn te dik om een keukenpincet vast te houden.” Daarna: “Ook geen rucola op de carpaccio, daar verslik ik me vaak in. Wat ik wel voor me zie: pasta bolognese, maar dan met gesmoorde varkenswangetjes. Of ribolita. Soep waarop je moet kauwen. En eigengemaakt ijs. Hoe noem je zo’n bolletje vanille-ijs met espresso ook alweer? Oh ja, affogato.” Met een brede grijns: “Die doe ik dan in zo’n lekkere, truttige metalen coupe.”


Het interieur wordt ‘heel helder’. “Witte, ronde borden en houten tafels en linnen servetten. Niet dit.” Wijzend naar het peper-en-zoutstelletje en de menukaart: “Een tafel is om te eten. En bij mij staat ie al snel vol.”Hier de complete publicatie


Cucina SOHO

in het nieuws

Back to site
bottom of page