top of page

Eten Bij Cucina Soho: ‘Ingrediënten moet je niet vern*ken maar in hun waarde laten’

Publicatie | www.indebuurt.nl | 5 februari 2022 |


Wij van indebuurt gingen eten bij Cucina Soho aan de Lange Houtstraat die eind 2021 de deuren opende. Eten zonder allures, maar mét liefde en respect voor de ingrediënten. We doken de zeer gevarieerde Italiaanse keuken in van Chef Ricardo van Ede.


We lopen het restaurant -wat vroeger South of Houston was- binnen en worden ontvangen door een vriendelijke jonge gastheer die ons een mooi tafeltje naast de bar aanbiedt.


Op het eerste oog is er niet veel veranderd. Er heeft geen rigoureuze verbouwing plaatsgevonden, de indeling van de zaak is nog steeds hetzelfde. Dit zal echter de pret niet drukken blijkt later.Italiaanse kantine

Ricardo vertelt: “Eigenlijk moet je het restaurant zien als een Italiaanse kantine. Iedereen moet hier op elk moment van de dag binnen kunnen komen om iets te kunnen genieten. Of dit nu een cocktail aan de bar is met een snackje, een glas wijn met een pasta en een koffie als snelle lunch, of uitgebreid tafelen, alles kan”.


“Het gekke is dat de Italianen die hier komen eten, het vaak heerlijk vinden, de variatie, en de vele gerechten uit de uitgebreide regio’s in Italië. De Hollanders vinden het soms misschien niet Italiaans genoeg, zegt de geboren Amsterdammer.“Hier de complete publicatie


Cucina SOHO

in het nieuws

Back to site
bottom of page