top of page

Cucina Soho – chef Ricardo van Ede | Shyama Culinair

Publicatie | shyamaculinair.nl | 20 juni 2022 |‘Bij grote koks zijn juist de simpele dingen het lekkerst!’


We dineerden laatst bij Cucina Soho van Neerlands beroemde chef Ricardo van Ede. Hij verhuisde een aantal jaar geleden voor zijn partner Domenico van de hoofdstad naar de hofstad. Vorig najaar begon deze bevlogen chef dit nieuwe restaurant in het centrum van Den Haag.

In het pand zat voorheen restaurant South of Houston, en Soho is hier een afkorting van. Het restaurant lijkt van buiten bedrieglijk klein, maar eenmaal binnen verrast een ruimte die diep doorloopt tot aan een ruime stadstuin. Deze is nog in aanleg, er komt een mooi terras waar gegeten kan worden, alsook feestjes/partijtjes kunnen worden gevierd. We hebben even de sfeer gesnoven en zagen ook de potentie die deze tuin biedt.


Ondanks een grote reservering die avond (met een groep van 25 personen) en al aardig wat gasten die zaten te genieten, nam Ricardo heel ontspannen de tijd voor ons. Een prettige persoonlijkheid zonder sterallures, met een culinaire staat van dienst om u tegen te zeggen. Zijn Cucina Soho kreeg al aandacht in de Michelingids en kwam op nummer 13 in de Gault & Millau gastronomiegids. Het schild hangt buiten op de muur, niet te missen bij aankomst.


We spraken met hem over de lockdown en de impact op de horeca. Hij kijkt er met afschuw op terug, was nog maar net gestart toen de ellende begon. Hij heeft het gered, maar huivert bij het idee van een nieuwe lockdown. Het zou dan zomaar kunnen dat het doek valt. Laten we hopen dat het niet zover komt.


Cucina SoHo weerspiegelt Ricardo’s persoonlijkheid heel duidelijk, net zo stoer en transparant als de chef zelf. Een mooi restaurant met een grote open keuken, heel veel plek voor gasten, speciale klimaatkasten voor kazen en vleeswaren en ruimte voor kunst. Hij heeft een vitrinekast met een prachtige collectie keramiek. Verder ook een bijzonder fraai beeld/object van kunstenaar Piet Warffemius. En dan te bedenken dat Cucina Soho oneerbiedig als ‘kantine’ is omschreven in publicaties …Hier de complete publicatie


Cucina SOHO

in het nieuws

Back to site
bottom of page